sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Perjantai 23.7.2015
Aamulla kaikki nukkuivat harvinaisen pitkään koska edellinen päivä oli aika raskas. Sää oli edelleen kaunis ja aurinkoinen. Aamupalan jälkeen johtajanelikko kuori nakkeja ja perunoita ja lounaaksi oli "päivän pannu" sekä kaalisalaattia. Lapset tekivät sillä aikaa ohjelmia iltanuotiolle.
Puoli yhden aikaan lähdimme kävelemään bussipysäkille, jonne on nelisen kilometriä kuumaan tietä, ylä- ja alamäkiä. Parin bussinvaihdon jälkeen lähestyimme luola-aluetta. Kävelymatka sinne oli rankkaa kapuamista ja aurinko paistoi kuumasti, viimeisillä voimille pääsimme Pal-völgyj -luolille. Kylmä juotava kuppilassa maistui taivaalliselta! Tippukiviluolassa oli lämpöä vain kymmisen astetta eli juuri sopivan viileää. Meillä oli sekä unkarin- että englanninkielinen opastus, opassetä tosin puhui englantia nopeasti ja epäselvästi. Luolasto oli upea paikka, laskeiduimme 30 metrin syvyyteen ja näimme tippukivimuodostelmia ja fossiileja.Opassetä hauskutti meitä sammuttamalla valot eli saimme kokea millaista luolissa on pimeässä. Luolasto on muodostunut trooppisen meren pohjaan 40 miljoonaa vuotta sitten kun lämmin vesi koversi luolia. Maa kohosi ja kylmä vesi alkoi tehdä tippumuodostelmia. Sen löysi budapestiläinen 13-vuotias poika ja siellä asuu myös lepakoita (ei onneksi näkynyt) ja luolasto toimi pommisuojana toisen maailmansodan aikana Kun pääsimme luolastosta ulos tuntui kuin olisimme tulleet höyryhuoneeseen.

Busseilimme takaisin pääteasemalle ja kävimme ostamassa ruokaa Cent-kaupasta. Jaoimme tavarat kaikkien reppuihin. Jäätelökin maistui mukavalta. Löysimme mukavan metsän halki menevän oikopolun. Meidän ei siis tarvitse kiivetä pitkää ylämäkeä ja metsässä on viileämpää.

Tullessamme leiriin Eevalle oli joku söpöliini poika jättänyt penkille itsetehdyn rannekorun :).Iltarutiineihin kuuluu suihkuttelua ja kännyköiden lataamista vessassa. Iltanuotiota varten Niina teki tynnyrigrilliin hiilloksen ja Pia valmisteli porilaisia. Kaikki saivat itse paahtaa leipänsä ja makkaransa. Unkarissa pimeys laskeutuu jo yhdeksän aikaan. Nuotiolla oli tunnelmallista. Telttakunnat olivat valmistelleet ohjelmaa; sketsejä ja leikkejä (Ponileikki ja Lännen nopein). Näytelmä oli loistava aiheenaan leiriohjaajanne Siilimiehen seikkailut! Harmi ettei saapuu näytelmää videolle. Sisaruspiirin jälkeen kävimme unten maille.
Leena toimi tänään blogikuvaajana.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti