keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Lauantai 25.7.2015

Aamulla kun  Hanna-Leena ja Nipsu olivat menossa vessaan ja suihkuun Siilimies oli vastassa ja ilmoitti ettei suihkuun saanut mennä ennen seitsemää koska hänen pitää ladata vesisäiliö täyteen. Vesi kuulemma loppuu siksi kun meitä on niin monta naista leirissä...
Aamupalan jälkeen lähdimme reippailemaan bussilla ja ratikalla kohti Budapestin keskustaa. Budan puolella vaihtoaseman alue on remontissa ja etsimme jatkoyhteyttämme bussia nro 16 jonkin aikaa. Onneksi Hansu löysi oikean pysäkin Burger Kingin luota ja huristelimme Linnavuorelle. Sieltä oli upeat näkymät Pestin puolelle. Tytöt tekivät omaan tahtiinsa ostoksia mm. basaarialueella ja vanhassa kaupungissa. Meetu osti Jussi-Markukselle oman "hoitolaukun", joka veti perässään ympäri kaupunkia. Kalastajalinnake oli komea näky ja hohti valkoisena auringossa. Siellä myytiin myös jäähilejuomaa isoissa mukeissa, maistui taivaan mannalta! Etsimme jälleen oikeaa bussipysäkkiä, tällä kertaa Hop on Hop off -bussiin. Pysäkin paikkaa oli siirretty ja yksi bussi missattiin mutta lopulta pääsimme kyytiin ja matkasimme Gellertvuorelle. Siellä oli pysähdys ja loistavat näköalat Tonavalle. Tosin ainoastaan Hansu ja Nipsu nousivat bussista kuvaamaan, muut luulivat että kyseessä oli ainoastaan wc-tauko... Keskustassa kaikki shoppailivat ryhmittäin ja monella näytti olevan H&M:n ja Claires:n pusseja. Lounasrahaa kaikki olivat saaneet 3000 forinttia ja useat söivät Mäkkärissä, yllätys yllätys. Johtajat lounastivat Meetun kanssa Anna´s Cafe:ssa. Hieman ukkonen jyrähteli ja vettä satoi ripotellen. Ronja, Rauja Ja Eveliina teettivät itsestään piirroksen. Siirryimme porukalla bussilla Budan puolelle valtavan kokoiseen Mammut-kauppakeskukseen, jossa ostosaikaa oli kolmisen tuntia. Nipsu löysi netin ja koska läppärissä oli virtaa niin teki penkillä blogia. Niina ja Pia kävivät Sparissa ostamassa aamiaistarpeita. Kotimatkaa taitoimme bussilla ja ratikalla lähikyläämme, josta olimme suunnitelleet ottavamme taksit leirille. Helpommin sanottu kuin tehty! Niina bongasi pubista ystävällisen miehen, joka soitteli meille takseja koska tolpalla niitä ei ollut yhtään. Saimmekin kaksi taksia, joille piti ensin selvittää minne olemme menossa. Leirikeskusta he eivät tienneet mutta läheisen hotellin kyllä. Ko,me muutakin taksia saapui ja pääsimme lopulta kaikki leiriin asti. Meidän poissaollessamme oli leirialueella riehunut ukkosmyrsky ja muiden leiriläisten telttoja oli kaatunut. Myös meidän keittiökatoksemme oli luhistunut. Siilimies oli Pialta kysynyt missä olemme olleet ja Pia kertoi meidän olleen hieman shoppailemassa keskustassa :). Ronja löi isovarpaansa pimeässä pahasti keittiökatoksen metalliseen vaarnaan ja kynsi halkesi. Niina nappasi koko kynnen aamulla pois ja teippasi varpaan.
Yöllä nousi kova tuuli ja riepotteli telttojamme. Yön aikana itse kukin kävi kiristämässä teltan naruja eikä yksikään teltta kärsinyt vaurioita. Telttojen sisällä tuuli piti kyllä kovaa meteliä. Ukkosten ja tuulen myötä ilma viileni huomattavasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti