lauantai 25. heinäkuuta 2015Torstai 23.7.2015

Leiriläisille oli kerrottu että aamulla aikaisin lähdemme haikille, herätys oli jo kello viisi. Kaikki nousivat reippaasti ylös ja Meetu, Eveliina, Eeva ja Ronja johdattelivat meidät leirin yhdelle portille ja sitoivat silmät partiohuiveilla, leirikaste oli alkanut! Köydestä kiinni pitäen lapset johdateltiin paljain jaloin mutaiselle pressulle ja heille syötettiin mehumakarooneja ja maalattiin pieni kasvomaalaus. Lopuksi ripoteltiin päälle virkistävää vettä!
Suurin osa jäi touhuamaan jo aamutoimia, osa koetti nukkua teltoissa. Olimme suunnitelleen aamuaktiviteetiksi lasersotailua mutta jostain syytä leirinohjaaja ei saanut sitä järjestymään. Järjestimme tilalle mölkkyturnauksen. Ensimmäisellä aukiolla tullessamme naapurileirin täti tuli sanomaan että se on heidän ”virallinen aukionsa” ja että emme saisi olla siellä. Pienen natinan jälkeen siirrymme seuraavalle varjoisalle aukiolle pelaamaan. Omatekemä mölkky toimi loistavasti ja näimme erilaisia heittotyylejä. Ekan matsin voitti hienolla lopetuksella Meri-Tuulia ja toisen pelin voitti Alina. Päätimme lahjoittaa mölkyn leirikeskukselle ja Niina löysi varastoistaan hienon Pikku Myy –kassin jonne voimme pelin laittaa.
Lounaaksi kokkitiimimme Pia, Ronja P. ja Aamu tekivät nakkisoppaa. Ne jotka eivät olleet heppailuvuorossa tänään lähtivät kävellen bussille ja Budapestin keskustaan ostamaan meille bussi- ja ratikkalippuja. Taivaalle kerääntyi tummia pilviä ja ukkonen jyrisi muttei jaksanut sataa. Laitoimme kuitenkin kaikki tavarat visusti telttaan talteen ja kiristimme teltat. Leena, Mira ja Nipsu pelasivat paskahousuturnausta ison lehmuksen alla, muut elbasivat varjossa. Hevosteluporukka lähti kävellen talleille, jossa olimme hyvissä ajoissa. Ensin Mira, Jenna, Sofia ja Julia ratsastivat kentällä ja sitten Ronja, Rauha, Leena ja Julia lähtivät valmentaja-Annan kanssa vuorille maastoon ratsastamaan. Reissu kesti tunnin ja kuulemma maisemat olivat upeat! Aurinko oli onneksi pilvessä koko illan eikä porottanut heppailijoiden niskaan. Toinen Anna oli Pian ja Niinan kanssa tallin ravintolan portailla tekemässä blogia ja kertoi meille monta uutta asiaa Unkarista.
Budapestissa ryhmäläiset vierailivat Margitinsaarella, joka on ulkoilmapuisto. Saarella oli upea suihkulähde, joka suihkutti vettä musiikin tahtiin. Osa ajeli sähköautolla, toiset ostivat lippiksiä halvalla, koska kaikilla ei sellaista mukana ollut. Ukkoskuuro jyristeli hieman, vesipisarat oli jättimäisiä ja rakeitakin satoi.
Seitsemän aikaan kaikki kokoontuivat hotellille syömään. Hotelli, jossa käymme uimassa ja ratsastustalli ovat siis vierekkäin. Valtasimme melkein koko ravintolan terassin ja meillä oli iloinen ja auttavainen tarjoilija, joka suositteli meille kotitekoista limonaadia, jota sitten joimme tuplakierroksen. Kaikki saivat hampurilaisaterian, ja se näytti maistuvan kyllä jokaiselle. Terassilla oli myös wifi ja sähköpistokkeita, joissa ladattiin kännyköitä. Omaan tahtiin siirrymme iltahämärissä leirille. Johtajat haavelivat suihkusta mutta saavuttuamme leirille kuulimme sekä vessat että suihkut ovat suljettu, eri kivaa… Käytössä oli ainoastaan ns. vara-wc, jossa oli toiminnassa yksi vessa. Iltapesuja tehtiin luovasti keittämällä kaasuliedellä kuumaa vettä. Tytöt pelasivat vielä pimeässä jalkapalloa, nauru raikasi kentällä.
Kaikki on mennyt täällä loistavasti ja leiriläiset ovat olleet hyvällä tuulella ja tutustuneet muunmaalaisiin leiriläisiin, englantia on siis treenattu ja unkariakin on opeteltu! Kuumuuteenkin pikku hiljaa tottuu ja kuumimman ajan olemme olleet varjossa ja juoneet tosi paljon. Kukaan ei ole polttanut itseään pahasti.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti