maanantai 11. elokuuta 2014

Lauantai 9.8. ja sunnuntai 10.8.2014
Yön aikana Tanskassa nousi kova tuuli. Leirikeskusessa on tapana pitää joka aamu lipunnosto ja siispä mekin sonnustauduimme virallisiin paitoihimme ja suuntasimme lipunnostopaikalle. Siellä olikin jo joukko erimaalaisia partiolaisia. Tanskan lippu nostettiin ylös kansallislaulun saattelemana ja sitten leikittiin viikon aikana leikittyjä leikkejä. Lopuksi vielä juoksimme läpi ison läpsyringin, jossa kaikki paiskasivat toistensa kättä. Mukava tapa aloittaa aamu!
Tuulinen aamu

Sauliperunat

Tinja, Lotta ja Stella eli nollaykkösetNipsu tekee Jussi-Markukselle tuplakorvat

Hanna-Leena muuten niin pistämätön sääennustustesovellus oli tällä kertaa väärässä, klo 12 alkavaksi ilmoitettu sade lankesi maahan jo paljon aikasemmin eli jouduimme jälleen pakkaamaan telttoja kasaan sateessa. Päivän aktiviteettina oli tiimityöskentelytehtäviä. Limsalaatikoiden kanssa leiriläiset tekivät erilaisia juttuja ja pressukangas piti saada ympäri porukalla. Edes sade ei partiolaisia haitannut.
Laatikkoleikkejä


Jenna ja Ronja
Viimeinen leiriateria


Keittiökatos ei kestänyt kotiin asti...

Pääsimme lähtemään Frederikshavniin etuajassa ja ajoimme rankkasateessa Tanskan halki. Musiikkia kuunneltiin jokaisessa autossa sekä radiosta että levyiltä, Hansun autossa soi useaan kertaan Cheekin ja Elan levyt. Ainakin osa porukasta sai nukuttua autoissa. Eeva löysi itsestään pari pienen pientä punkkia ja suoritimmekin eräällä huioltoasemalla kaikille perusteellisen punkkisyynin. Punkkeja löytyi myöhemmin Julialta sekä Niinalta. Frederikshavnissa pääsimme Don Carlos ravintolaan syömään pizzaa ja hampurilaisia. Hyvin näytti kaikille maistuvan! Aurinkokin pilkahti esiin. Lauttamme oli saman kuin tullessakin. Laivamatkalla tehtiin pieniä ostoksia ja kuskit yrittävät lepäillä kuka missäkin. Ainanaan lasten leikkimaailman ikkunalaudalla ei ollut tarpeeksi rauhallista unen tulla. Göteborgista suuntasimme yön yli Tukholmaan, jossa olimme aamulla viiden aikaan erittäin väsyneitä mutta onnellisina! Autojonossa ei tahtonut enää pysyä silmät avoinna.
Niina lähtötunnelmissa

Apukartturimme Nora ja Elisa Tiikeri horrostavat etupenkillä

Sataa sataa ropisee...

Stena Linen autojonossa
Meriaamiainen Baltic Prinsessillä oli runsas ja monipuolinen. Kuskeille oli varattu hytti nukkumista varten ja uni tuli kaikille nopeasti. Niina oli varannut meille buffettilounaan ja leiriläiset maistelivat mm. sushia ja mätiä. Lastenpöydästä näyttivät maistuvan erityisesti letut ja ranskikset ja jäätelö teki kauppansa. Vatsat pinkeinä teimme viimeisiä ostoksia laivan kaupoista ja odottelimme Suomeen pääsyä. Turusta ei ollut "enää" kuin vain parin tunnin matka Ahlaisiin. Renkipirtillä siivosimme autot ja lajittelimme tavaroita. Osaa leiriläisistä oltiin vastassa, ja loput heitimme autoilla kotiin. Edessä oli ensimmäinen koulupäivä ja moni oli menossä saunaan ja pesemään pyykkejään.
Matka oli pitkä mutta antoisa. Koimme porukalla upeita juttuja ja kokemuksia, teimme asiota yhdessä, tutustuimme uusiin ihmisiin ja saimme varmasti muisteltavaa loppuiäksi. Kiitos kaikille, olette ihania!
Me teimme sen! Kuskimme Niina, Hanna-Leena ja Pia Tukholman satamassa

Hansu yrittää torkkua lautan penkillä

"Täällähän saa laduttua kännykkää"

Jenna ja Stella pirteinä
Hansun kynsilakkavalikoima :)     


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti