torstai 7. elokuuta 2014

Tiistai 5.8. ja keskiviikko 6.8.

Blogitaukomme hiljenee tänään. Hiljaisuus johtui siitä, että kello oli eilen niin paljon ettemme ehtineet enää julkaisemaan mitään.
Tiistaina heräsimme aikaisin jo kello seitsemältä joka aamuiselle puurolle. Tunnin kuluttua pääsimme lähtemään autoilla kohti Brysseliä. Edessä oli hieno ja aurinkoinen shoppailupäivä. Ajoimme kuitenkin vain Roodebeekin metroasemalle, jossa oli iso parkkipaikka. Idea oli kannattava sillä isojen pakettiautojen parkkeeraus keskustan alueella on todistetusti haastavaa jopa meille. 
Ennen metroon astumista oli pieniä ongelmia lippuautomaatin kanssa. Kuitenkin pienen miettimisen ja kokeilun avulla saimme kaikille menopaluu liput päivän ajaksi. Myös pankkiautomaatti toimi meidän korteillamme.
Metrosta hyppäsimme pois Central Stationilla. Karttakirja oli kuitenkin unohtunut kotiin. Onneksi Young travel centeristä löytyi karttoja kaikille. Päivän aikana kaikki shoppailivat omissa porukoissaan ja kävivät erilaisissa kaupoissa. Ruokailu tapahtui monilla Mäkkärissä, kuitenkin johtajaporukka kävi herkuttelemassa pitsalla. 
Vaikka olemme ulkomailla niin kaikkien etsimä paikka oli tavallinen H&M. Myös esimerkiksi New Look ja Coolcat olivat suosittuja paikkoja. Monet kuluttivat huomattavasti rahaa vaatteisiin. Useimmat ostivat monia paitoja, ja muutama mekkokin tuli mukaan. 
                                      Me näimme monia suklaakauppoja, ja osa oli todella suuriakin


Kaikkien ihmetykseksi metroaseman läheltä löytyi julkinen pisuaari


Muutaman tunnin keskustassa kiertelyn jälkeen oli aika palata takaisin tapaamispaikkaan ja lähteä taas metrolla ensin autoille, ja sieltä leirille. Melkein heti , eli kello 15.30, alkoi BMX-pyöräily sekä puukiipeily. BMX-pyörät ovat pieniä vaihteettomia pyöriä, joita kuuluu ajaa seivovaltaan. Jopa Nipsu ja Hansu olivat mukana vaikka Nipsulla olikin varvastossut ja lyhyt hame, mutta heillä oli kuitenkin maastopyörät. Ohjaaja Joma johdolla ajattiin maastossa pyörillä, ja Nora kaatui kaksi kertaa mutta voitti kuitenkin rallikisan. Kisan ideana oli häiritä toisia niin että jalka osuu maahan ja putoaa pelistä, samalla kun ajettiin aukiolla. Kisan jälkeen reitti jatkuin puukiipeily paikalle, jossa oli kolme korkeaa puuta seinäkiipeily tapeilla. Puissa oli kuitenkin eri vaikeustasot. Kiipeily tapahtui valjaissa, ja toinen varmisti alhaalla. Lotta vei jopa Jussi-Markuksen ylös puuhun, ja Nora pelasti sen. 

Kiipeilyn jälkeen oli vuorossa ruuaksi pastaa ja jauhelihakastiketta. Loppuilta oli vapaa-aikaa, ja Eve sekä Ronja hoitivat blogin kirjoittamisen.

---

Keskiviikko oli sade- sekä huvipuistopäivä. Heräsimme vasta 9.30, ja vietimme tämän vuoden ensimmäistä pikkujoulua. Aamupalaksi oli siis riisipuuroa ja kanelia, kuitenkin ilman kuusta. 
Pian olikin jo aika lähteä huvipuistoon, Walibiin. Se sijaitsi noin 12km päässä Wavre- nimisessä kaupungissa. Ajoimme taas pätkän moottoritietä. 
Huvipuisto oli iso ja laitteita oli paljon. Taas liikuttiin omissa porukoissaan omien laitemieltymysten mukaan. Suosituimmiksi laitteiksi lukeutuivat vapaapudotus ja Psyke. Psyke kulki todella lujaa harmaan putken sisällä. Kuitenkin puuvuoristoradan 80km tuntinopeus tuntui hurjemmalta kuin Psyken vielä suurempi nopeus. Vanhusryhmäkin uskaltautui puuvuoristorataan. 
Kahdeltatoista alkoi viimein sääennusteen lupaama vesisade. Alkoi juuri silloin kuin oli luvattukin. Yhdeltä oli tapaaminen ruokailun merkeissä. Kävimme syomässä patonkiaterian johon kuului lisäksi myös vesipullo ja pieni sipsipussi. Suurin osa kuitenkin osti lisäherkkuja, kuten esimerkiksi vohveleita.


Huvipuiston yhteydessä oli myös Aqualibi vesipuisto. Rannekkeen hintaan sisältyi kolmen tunnin sisälläoloaika sinne. Monet pitivät hyvistä ja isoista suhkuista, erityisesti Pia virkistyi huimasti. Myös vesiliukumäet olivat suosittuja.
Leiriin palatessa monet olivat väsyneitä ja lähtivät telttoihin nukkumaan. Ruuaksi tehtiin erityisen hyviä kasvispihvejä joita Nipsu santsasi jopa kolme kertaa. Lisäksi oli juustopastaa. 

Illan aikana Tatu pääsi tarpojien meikkikouluun. Tiedossa oli jopa kulmien nyppiminen. Myös muut tytöt saivat omat meikkinsä
                                       Merituulia myös löysi EA-pakkia siivotessaan ISON etanan.
Ilta sujui rauhallisesti puputyttöjen komennuksessa

1 kommentti: