perjantai 28. heinäkuuta 2017

Leikkejä 

Heipsuli hei, päätimme että olisi hauskaa vaihtelua julkaista tänne blogiin ohjeita leikeistä joita olemme täällä oppineet ja pelanneet jotta muutkin voisivat niistä nauttia! 

Ensimmäinen leikki on nimeltään James Bond, siinä ideana on testata miten hyvin muistisi pelaa. Kootkaa siis iso porukka ja asettukaa ympyrään. Jättäkää kuitenkin yksi henkilö keskelle sillä hän saa toimia liikkeiden päättäjänä ja osoittajana. Keskimmäinen siis osoittaa henkilöä jonka pitää tehdä liike ja jos tämä on liian hidas joutuu hän keskelle. Ensimmäinen muistettava on helikopteri, siinä henkilö leivittää kätensä ja alkaa pyöriä ympäri samalla kaksi hänen vieressään olevaa menevät kyykkyyn ja alkavat pyörittämään käsiään, samalla tavalla kuin kissauintityylissä, ja pitävät moottoriääniä. Toinen muistettava liike on pesukone, siinä vieressä olijat tekevät osoitetun henkilön ympärille pesukoneen ja keskimmäinen alkaa pyörittää päätään. Kolmas liike on mikseri, siinä keskimmäinen laittaa kätensä ylös koukkuun ja hänen vieressään olijat pyörivät hänen käsiensä alla. Neljännen liikkeen nimi on oksentava kenguru, siinä osoitettu henkilö laittaa kätensä kengurun pussiksi ja vieressä olijat esittävät oksentavansa pussiin. Viimeinen liike on nimeltään James Bond, aivan kuten leikinkin nimi, siinä keskimmäinen ottaa James Bondin tunnusposeerauksen ja hänen vieressään olijat alkavat esittää Bondissa tunnetusti roikkuvia naisia ja lääppivät häntä. 
Toisessa leikissä tehdään monta pienempää ryhmää ja ideana on rakentaa tähystystuoli ympäriltä löytyvistä tavaroista ja jonkun ryhmästä täytyy istua tuoliin niin etteivät hänen jalkansa osu maahan. Helppoa, eikö vain? Pelissä on kuitenkin asia mikä tekee siitä vaikean, ryhmä ei saa puhua keskenään ja jos joku puhuu täytyy hänen silmänsä sitoa koko loppupelin ajaksi. Paras ryhmä voittakoon. 


Kolmas peli vaatii luottamusta sillä siinä otetaan jokin piste, esimerkiksi puu, ja siihen sidotaan joku esine (partiohuivi tai takki). Ryhmän täytyy löytää oma pisteensä silmät sidottuna, vaikeampaa miltä kuulostaa. 

Neljäs leikki on samantapainen kuin peili mutta se vaatii ryhmätyötä. Joku menee kauemmas seisomaan aivan kuten peilissä ja asettaa eteensä esineen joka muiden, jotka seisovat tietyn matkan päässä, täytyy saada ja viedä se takaisin aloituspisteeseen ilman että he jäävät kiinni. Ennen kuin aloitatte antakaa esineelle nimi. Henkilö joka toimii "peilinä" kääntyy ympäri ja kysyy hitaasti "Missä (esineen nimi) on?" tällä välin muiden täytyy liikkua kohti "peiliä" ja pysähtyä heti kun tämä kääntyy, jos joku liikkuu tai nauraa joutuu hän palaamaan takaisin. Saatuaan esineen henkilön joka sen on saanut täytyy piilottaa se, mutta esine ei saa mennä paidan tai housujen sisälle eikä sitä saa laskea maahan, "peili" osoittaa henkilöä jonka epäilee vieneen esineen ja kysyy "(henkilön nimi) onko sinulla minun (esine/esineen nimi)?". Jos arvaus osuu oikein alkaa koko peli alusta ja jos se menee väärin kääntyy "peili" ympäri ja esittää "Missä..." kysymyksen uudestaan. Peli on hauska ja vaatii strategiaa joten te, jotka siellä viivan takana olette, onnea matkaan. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti