keskiviikko 7. elokuuta 2024

Maanantai 5.8.

Heräsimme Tukholman satamasta.


Suunta kohti laivaa.

Aamu alkoi herätessä bussista, toisten kohdalla penkiltä, toisten lattialta. Herätys oli kuuden aikoihin jolloin siirryimme Tukholman terminaaliin ja astuimme laivaan seitsemältä. Tällekin matkalle oli tarjolla hytit, joten monet veivät tavaransa hyttiin, minka jälkeen kaikki suuntasivat aamupalalle buffettiin. Tästä alkoi viimeinen siirtyminen maasta toiseen. 

Maisemia aamupalapöydästä.

Syötyämme itsemme täyteen ryhmämme levittäytyi kukin tyylillään ympäri laivaa. Toiset menivät hyttiin jatkamaan unia, toiset jäivät katselemaan maisemia taikka kiertelemään laivaa.

Laivan ohjelmassa oli tiedossa mm. bingoa, karaokea, tietovisaa ja oman kangaskassin koristelemista. Muuna aktiviteettina laivalla toimi tuttuun tyyliin shoppailu, joka osuikin monen kohdalle.

Kerttu kortsieli laivalla hienon kangaskassin!

Laivan bingossa.

Tuleeko voitto?

Osallistuimme myös elokuvat- ja tv-musiikkiaiheiseen tietovisailuun.

Musiikkivisan vastaukset annettiin modernisti näytölle kaukosäätimillä. Tästä kisasta ei tullut voittoja.

Laivalla seurasimme myös illusionistin näytöstä.

Laivalla saimme kierrellä vapaasti, mutta otimme ryhmän kokoon viiden aikoihin jolloin söimme yhdessä porukalla ja aloitimme jäljellä olevat viimeiset kaksi tuntia laivalla. Ruokailun jälkeen suuntasimme tekemään viime hetken ostokset ja pakkailut. Osa siirtyi pelaamaan tämän matkan aikana tuttuakin tutummaksi tulleita korttipelejä.

Kello näytti noin seitsemää, kun pääsimme poistumaan laivasta rakkaaseen kotimaahamme. Ulos päästyämme alkoi hieman sadella, mutta matkaa se ei haitannut, kun hyppäsimme bussin kyytiin jättäen hyvästit ensimmäiselle matkasta jäävälle. Matka kohti Poria sai alkaa. 

Poistumassa laivasta.
Olemme saapuneet Turkuun!

Bussia odottamassa.
 

Taivas selkeni ja loppumatkan aurinko paistoikin täydeltä taivaalta. Turku-Pori -väli ei tuntunut missään, vaan aika tuntui menevän nopeasti sillä olimmekin jo käden käänteessä Porissa. 

 

Tuttuja Turku-Pori-välin maisemia.

Bussimatkalla oli vielä yksi maa-aiheinen tietovisa, kun Maria S. oli tehnyt meille Suomi-Kahootin.

 

Pysähdyimme Porin Portille, sillä seuraava joukko jättäytyi tässä kohtaa matkasta. Muu joukkomme suuntasi vielä Ahlaisiin, jossa purimme kuorman, veimme lippukunnan tavarat paikoilleen, ripustimme teltat kuivumaan ja tietenkin tapasimme perheemme, jotka osa odottivat jo itku kurkussa meidän paluutamme.

Lopuksi päätimme yhteisen reissumme näyttävästi lippukuntamme huutoon ja toivotimme toisemme turvallisesti kotimatkalle.

Reissu oli aivan mahtava kokemus ja monelle myös todella opettavainen. Seuraavaa reissua odotellessa!


Kiitokset kaikille blogia seuranneille! Toivottavasti blogi avasi reissumme sisältöä ja herätti mahdollisesti kiinnostusta myös itselle lähteä vastaavanlaiselle reissulle mukaan!

Kirjoittanut Ilona
Kuvat Maria S. ja Maria O.

maanantai 5. elokuuta 2024

Sunnuntai 4.8

 

Tänään heräsimme bussista. Sen jälkeen menimme Saksasta Tanskaan lautalla.

Meri aamulla
Aamulaivalla Saksan Puttgardenista Tanskan Rödbyhyn.
Poistumassa laivasta Tanskassa.
Tanskassa aamu valkeni.
 

Päästyämme lautasta pois lähdimme ajamaan kohti Kööpenhaminaan. Kööpenhaminassa etsimme uimapaikkaa pitkään, mutta selvisi että se oli ollut koko ajan bussimme vieressä. 

Sadekuuro yllätti.




Uimisen jälkeen lähdimme Kööpenhaminan Tivoliin, jossa kävimme syömässä ja pitämässä hauskan päivän vaikka rankkasade kasteli meidät. Sen jälkeen lähdimme bussilla Ruotsia kohti. Söimme vielä Niinan laittamaa ruokaa bussin vieressä.

 

Taivalsimme Tivoliin sateessa.
Tivolin portilla.



 
Hansu antaa ohjeita aikataulusta.

Laitteita oli jos jonkinmoisia.

Tivolin kartta.









Ruokailemassa Ruotsissa.

Kenttäkeittiön saa pystyyn minne vain!

 

Kirjoittaneet Aksel ja Matias
Kuvat Maria O.

lauantai 3. elokuuta 2024

Lauantai 3.8.

Tänään oli se päivä, kun oli aika pakata ja lähteä kohti kotia. Herätys oli klo 6.30 sen jälkeen syötiin aamupala ja alettiin purkaa telttoja ja laittaa tavaroita kasaan. 



Tässä asuimme viikon, mutta purettuamme leirin siitä ei jäänyt mitään jälkiä.


Saimme tavarat nopeasti bussiin.

Kun teltat ja katokset oli saatu kasaan, aloimme odottamaan autoa johon saisimme laitettua kaikki teltat ja kassit. Auto oli myöhässä, mutta kun auto oli tullut kärryn kanssa hakemaan tavaroita, niin me lähdimme kävelemään kohti bussia jonka luona tavarat jo odottivat meitä. Sitten aloimme laittaa tavaroita bussiin ja päästiin lähtemään leirialueelta vähän ennen klo 10.00.

 


Tunneliin menossa.

Eurotunneliin mennessä oli paljon ruuhkaa Pariisin olympialaisten takia.

 

Ajettiin eurotunneliin Ranskan Calaisiin ja samalla söimme sämpylöitä. Sieltä matka jatkui Belgian läpi ja siellä oli bussin ruokatauko ja kuskin vaihto. Matka jatkuu kohti Tanskaan lehmäjengi-elokuvaa bussissa katsellen. Alankomaissa kävimme vielä syömässä McDonaldsissa ja sen jälkeen valmistauduimme yöpuulle bussissa. 

Kirjoittaneet Emma V. ja Ronja

Perjantai 2.8.

Aamulla heräsimme virkeinä ja söimme aamupalan. Aamupalan jälkeen pääsi käymään vielä eri ohjelmalaaksoissa, eli pääsimme käymään niissä ohjelmalaaksoissa jossa olimme käyneet jo aikaisemmin viikolla.

Aamulla osallistuimme KV-ryhmien valokuvaukseen.

Hansu ja Maria S. selvittävät sotkuista köysikasaa.
 

Lounaaksi söimme piknik-tyyliin leipää ja jälkkäriksi oli omenapiirakkaa. Sen jälkeen sai vielä kierrellä ohjelmalaaksoissa ja alueella. Päivällä oli myös päättäjäiset, joissa katsottiin leirin parhaita talent-esityksiä ja kuunneltiin muutama sana. 

Seuraamassa leirin päättäjäisiä päälavalla.


 
Jotkut alaleirit marssivat illan päättäjäisiin upeassa kulkueessa.

Odottamassa illan juhlakarnevaalia

Lämmin ilta tarjosi hienot puitteet päättäjäisbileille.

Myös tällaisia kavereita saattoi tavata päättäjäisiltana.


Ilotulitukset päättivät illan komeasti!

Myöhäinen iltapala vielä tarjolla.

Illalla oli keikka päälavalla ja sen lisäksi illalla myös pakkailtiin yhteisiä ja omia tavaroita, osa nukkui jopa ilman patjaa kun oli pakannut sen jo illalla. Suihkuilla ei illalla ollut jonoja, joten osa leiriläisistä päätti käydä suihkussa. Päivän ja leirin päätti upea ilotulitus. Nukkumaanmeno sujui vaivattomasti ja kaikki nukahtivat melkeinpä heti.

 

Kirjoittaneet Kerttu ja Anni